Hoe De Vis leerde zwemmen...

Dries De Vis zette in 2006 zijn eerste stappen op het podium als Pinokkio in de gelijknamige musical van Studio 100. Al snel volgden musicals als Kuifje de Zonnetempel en The NeverEnding Story waarin hij telkens een hoofdrol vertolkte. Hij studeerde Kleinkunst aan het Conservatorium van Antwerpen en Journalistiek aan Thomas More.

 

In 2013 trok Dries met zijn eigen kleinkunstprogramma Eerder Volwassen langs de culturele centra in Vlaanderen. In 2015 richtte hij de band A12 op. In datzelfde jaar won hij met deze band ook de wedstrijd Podium van Muziekmozaïek in de categorie Kleinkunst, op het Luisterplein van de Gentse Feesten. En traden ze op in de AB Club.

 

 

 

Naast zanger zijn is Dries ook actief als acteur in het theater en de tv-wereld (Witse, Familie, GoGoGo, Nachtwacht,…). Ook verleent hij zijn stem als stemacteur aan diverse reclamespots, series en films van o.a. Ketnet, VTM kids & Disney Channel.

 

In 2017 was Dries één van de acht kandidaten in het humoristisch VRT-programma Voor De Leeuwen met Bart Peeters. In 2018 werd Dries door Studio Brussel geselecteerd voor het traject Studio Dada en mocht hij er zijn eigen radioprogramma presenteren op Tomorrowland en Pukkelpop. Ook nam hij deel aan de Q-academy, waar hij gecoacht werd door Wim Oosterlinck. Nadien presenteerde hij er zijn eigen radioprogramma in het weekend. 

 

Momenteel trekt hij door Vlaanderen met de beste Nederlandstalige rock- en popsongs. Daarbij wordt hij geruggesteund door een bende jonge muzikanten: De Belgen. Met een overdosis aan energie, enthousiasme en leuke samenzangen brengen ze een originele set waarin meezingers en eigen werk elkaar perfect aanvullen.

 

Dries De Vis & De Belgen vormen een energieke topband met een stevige live-reputatie. Zo stonden ze onder andere op een overvolle Korenmarkt op de Gentse Feesten en speelden ze de voorprogramma’s van Cleymans & Van Geel en Slongs Dievanongs.

 

In 2023 bracht Dries zijn eerste EP uit. Deze kan je bestellen via de webshop.