Hoe De Vis leerde zwemmen...

Dries De Vis (°94) zette in 2006 zijn eerste stappen op het podium als Pinokkio in de gelijknamige musical van Studio 100. Al snel volgden musicals als Kuifje de Zonnetempel en The NeverEnding Story waarin hij telkens een hoofdrol vertolkte. Hij studeerde Journalistiek aan de Thomas More Hogeschool in Mechelen en een jaar Kleinkunst aan het Koninklijk Conservatorium van Antwerpen.

 

In 2013 – 2014 toerde Dries met zijn eigen kleinkunst programma Eerder Volwassen, o.l.v. muzikant Claude De Maertelaere (De Romeo’s, K3, Samson & Gert,…) en een vijf-koppige live band. In 2015 richtte hij de band A12 op. In datzelfde jaar won hij met deze band ook de wedstrijd Podium van Muziekmozaïek in de categorie Kleinkunst, op het Luisterplein van de Gentse Feesten. Momenteel tourt hij samen met zijn coverband Dries & de Belgen doorheen alle festivalpodia.

 

 

Naast zanger zijn is Dries ook actief als acteur in het theater en de tv-wereld (Witse, Familie, GoGoGo, Nachtwacht,…). Ook verleent hij zijn stem als stemacteur aan diverse reclamespots, series en films van o.a. Ketnet, VTM kids & Disney Channel.

 

In 2017 was Dries één van de acht kandidaten in het humoristisch VRT-programma Voor De Leeuwen met Bart Peeters. In 2018 werd Dries door Studio Brussel geselecteerd voor het traject Studio Dada en mocht hij er zijn eigen radioprogramma presenteren op Tomorrowland en Pukkelpop. Ook nam hij deel aan de Q-academy, waar hij gecoacht werd door Wim Oosterlinck. Nadien presenteerde hij er zijn eigen radioprogramma in het weekend.