Hoe De Vis leerde zwemmen...

Dries De Vis (°94) zette in 2006 zijn eerste stappen op het podium als ‘Pinokkio’ in de gelijknamige musical van Studio 100. Al snel volgden musicals als ‘Kuifje de Zonnetempel’ en ‘The NeverEnding Story’ waarin hij telkens een hoofdrol vertolkte. Hij volgde de opleiding Woord/Drama aan de!KUNSTHUMANIORA en de opleiding Kleinkunst aan het Conservatorium van Antwerpen. 

In 2013 – 2014 toerde Dries met zijn eigen kleinkunst programma ‘Eerder Volwassen’, o.l.v. pianist Claude De Maertelaere (De Romeo’s, Ghost Rockers, Samson & Gert,…) en een 5-koppige live band. In 2015 richtte hij de band ‘A12’ op. In datzelfde jaar won hij met deze band ook de wedstrijd ‘Podium van Muziekmozaïek’ in de categorie Kleinkunst, op het Luisterplein van de Gentse Feesten.

Naast zanger zijn is Dries ook actief als acteur in het theater en de tv-wereld (Witse, Familie, GoGoGo, Nachtwacht,…). Ook verleent hij zijn stem als stemacteur aan diverse reclamespots, series en films van o.a. Ketnet, VTM kids & Disney Channel.

In 2017 was Dries één van de acht kandidaten in het humoristisch Eén-programma ‘Voor De Leeuwen’ met Bart Peeters. Acht getalenteerde, jonge mensen kregen de opdracht om het publiek én een bekende eregast (Urbanus, Adriaan Van den Hoof, Sven De Ridder,…) aan het lachen te brengen.

In 2018 werd Dries door Studio Brussel geselecteerd voor het traject ‘Studio Dada’ en mocht hij er zijn eigen radioprogramma presenteren. Ook kreeg hij een eigen moppenrubriek in het avondprogramma ‘Fok de blok’ en presenteerde hij mee op de camping radio van Studio Brussel op Tomorrowland en Pukkelpop.

Achter de schermen deed Dries werkervaring op bij de organisatie Poppunt, waar hij in 2018 het project ‘Lokale Helden’ (hét muziekfeest van het jaar in Vlaanderen en Brussel) mee realiseerde. Ook nam hij deel aan de Q-academy, het opleidingstraject van Q-music, waar hij gecoacht werd door Wim Oosterlinck.

Vanaf mei 2020 start Dries met try-outs van zijn eerste solo-cabaretvoorstelling 'Morgen Misschien'.